Heej! Ik ben Tine, mama van Stan en Vik en lief van Tom.


Geef mij maar zalige fietstochten, wandelen in de natuur, gezellige momentjes met familie en vrienden, lekker eten, een gin-tonicske af en toe en een goed boek in een lekker warm bad... En mijn fototoestel natuurlijk!


Mijn passie voor fotografie is ontstaan ergens tussen 2010 en 2014 tijdens mijn reizen naar Cambodja, Tanzania, Zuid-Afrika, Peru en Bolivië. Daarvoor kocht ik mijn eerste spiegelreflex en al snel was ik zo verkocht dat ‘k me meer en meer ging verdiepen in de technische kant om mijn foto’s nog mooier en sprekender te maken.

Toen al merkte ik dat, hoe intens ik ook kon genieten van de prachtige natuur, ik toch steeds meer aangetrokken werd door de schoonheid van mensen… Mijn fotoboeken staan dan ook vol van de schattigste kindjes en karaktervolle koppen…


Lang is die passie een hobby gebleven. Toen een loopbaancoach mijn ogen zag blinken telkens ik over mijn fotografie sprak, voelde ik dat ik daar ooit meer moest mee doen, maar op een of andere manier was de tijd daar niet rijp voor. Tot een stevig corona-jaar me deed inzien dat mijn work-life balance behoorlijk ontwricht was, ik voor de 2e keer leek te balanceren op het randje van een burn-out en ik besloot om mijn passie eindelijk meer zuurstof te geven.


En dus zette ik eind 2020 de stap om mijn hart te volgen en werd ik fotograaf voor Boven de Wolken. Zó een mooi, warm en nobel doel, en zo fijn te voelen dat ik met mijn passie mensen kan helpen, mensen trots kan maken en mensen in het grootste verdriet toch een beetje gelukkiger kan maken…


De stap naar fotografie in bijberoep was dan ook een logische volgende stap. Mensen gelukkig maken met mijn passie. Want ook in jullie grootste of meest alledaagse geluk wil ik héél graag jullie mooiste, grappigste, zotste, kleinste en grootste emoties vastleggen. Om te koesteren en nooit meer te vergeten.

Picture by Kristien Mertens